Bootstrap

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΩΝ-ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ 14/10/2024

**Σε συνέχεια της από  03/09/2024 ανακοίνωσης της Ολομέλειας που αφορά στην «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΩΝ-ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ», ενημερώνουμε και διευκρινίζουμε στους συναδέλφους τα εξής:


1. Οι Δικηγόροι που είχαν υποβάλει αίτηση και παρακολούθησαν τα Ειδικά Σεμινάρια( Κληρονομητήρια-Προσημειώσεις - Σωματεία) , χωρίς να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στους αντίστοιχους καταλόγους, θα μπορούν να εγγραφούν σε αυτούς σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην νέα υπουργική απόφαση 50962/2.8.2024. Η αίτηση υπαγωγής θα υποβάλλεται μέχρι Δευτέρα  14 /10/2024  και ώρα 24:00  (Portal Olomeleia àαιτήσεις).


2. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 33305/2024 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης όπως ισχύει σήμερα, δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους έχουν δικηγόροι που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: 
(α) είναι μέλη του οικείου δικηγορικού συλλόγου,
 (β) έχουν τακτοποιήσει το σύνολο των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τον Δικηγορικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν, 
(γ) δεν τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή εκτός από την ποινή της επίπληξης, 
(δ) έχουν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο για κάθε κατηγορία ελάχιστο χρόνο δικηγορικής υπηρεσίας (Ο ελάχιστος χρόνος δικηγορικής υπηρεσίας για την εγγραφή στον κατάλογο των Κληρονομητηρίων είναι τρία (3) έτη, στον κατάλογο Προσημειώσεων δύο (2) έτη και στον κατάλογο για τα Σωματεία ένα (1) έτος)
(ε) έχουν λάβει πιστοποιητικό πραγματικής παρακολούθησης των ειδικών σεμιναρίων επιμόρφωσης κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 της παρούσας και 


3. Σε περίπτωση που οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη καταχώριση της αίτησης εγγραφής στους καταλόγους θα μπορούν να απευθύνονται στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Συλλόγου που ανήκουν


4. Οι συνάδελφοι που έχουν συμπεριληφθεί στους καταλόγους και επιθυμούν να διαγραφούν μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσω portal Olomeleia . Oι συνάδελφοι που επιθυμούν να λάβουν τη σχετική βεβαίωση πιστοποίησης μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσω https://olomeleia.gr/ μετά την 14/10 .